Optisella alalla tapahtuu – Silmäasemille ja Synsameille uudet pääomistajat

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Silmäaseman osake-enemmistön myynti suomalaiselle pääomistajasijoittaja Intera Partnersille julkaistiin tämän viikon alussa. Asiasta uutisoivat muun muassa Kauppalehti ja Taloussanomat.

En tiedä kuinka hyvin Silmäaseman suunnitelmista on tiedetty etukäteen. Itselläni on kuitenkin semmoinen kuva, että optisella alalla asiaa on jo epäilty pidemmän aikaa. Viime vuosien varsin voimakkaan laajenemisen on uskottu ennustavan ainakin omien tuttavieni keskuudessa isoja muutoksia ja nyt semmoinen julkaistiin.

Toki on voinut olla, että näillä asioilla ei ole ollut keskenään mitään tekemistä. Keskustelua voimakas laajeneminen sai kuitenkin aikaan.

Silmäaseman myynti ei ole ainoa asia mitä alalla on tapahtunut lähiaikoina. Myös SF Optical Holding -yhtiön 50 Synsam myymälää saivat uuden omistajan pohjoismaiden suurimman optikkoliikeketju Synsam Nordicin ostaessa ne. Tästäkin uutisoi muun muassa Kauppalehti.

Kilpailu kovenee?

Asiakkaan kannalta nyt julkaistut kaupat eivät varmasti näy välittömästi mitenkään. Kaikkien liikkeiden toiminta jatkuu varmasti toistaiseksi entiseen tapaan.

Tulevaisuudessa uskoisin, että kumpikaan ketju ei halua tyytyä nykyiseen markkinaosuuteensa. Tämän takia yrityskaupat lisännevätkin entisestään optisen alan kilpailua.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa