Optisella alalla tapahtuu – Silmäasemille ja Synsameille uudet pääomistajat

Osta piilolinssit netistä!

Jättivalikoima piilolinssejä ja nopea toimitus. 97% tilauksista lähtee saman päivän aikana, kun ne on tehty.

Alensa.fi

Silmäaseman osake-enemmistön myynti suomalaiselle pääomistajasijoittaja Intera Partnersille julkaistiin tämän viikon alussa. Asiasta uutisoivat muun muassa Kauppalehti ja Taloussanomat.

En tiedä kuinka hyvin Silmäaseman suunnitelmista on tiedetty etukäteen. Itselläni on kuitenkin semmoinen kuva, että optisella alalla asiaa on jo epäilty pidemmän aikaa. Viime vuosien varsin voimakkaan laajenemisen on uskottu ennustavan ainakin omien tuttavieni keskuudessa isoja muutoksia ja nyt semmoinen julkaistiin.

Toki on voinut olla, että näillä asioilla ei ole ollut keskenään mitään tekemistä. Keskustelua voimakas laajeneminen sai kuitenkin aikaan.

Silmäaseman myynti ei ole ainoa asia mitä alalla on tapahtunut lähiaikoina. Myös SF Optical Holding -yhtiön 50 Synsam myymälää saivat uuden omistajan pohjoismaiden suurimman optikkoliikeketju Synsam Nordicin ostaessa ne. Tästäkin uutisoi muun muassa Kauppalehti.

Kilpailu kovenee?

Asiakkaan kannalta nyt julkaistut kaupat eivät varmasti näy välittömästi mitenkään. Kaikkien liikkeiden toiminta jatkuu varmasti toistaiseksi entiseen tapaan.

Tulevaisuudessa uskoisin, että kumpikaan ketju ei halua tyytyä nykyiseen markkinaosuuteensa. Tämän takia yrityskaupat lisännevätkin entisestään optisen alan kilpailua.

Osta piilolinssit netistä!

Jättivalikoima piilolinssejä ja nopea toimitus. 97% tilauksista lähtee saman päivän aikana, kun ne on tehty.

Alensa.fi

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa
Piilolinssioptikko Google+:ssa

Jätä kysymys tai kommentti

*