Vuoden optikko – arvostettu valinta optisella alalla

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Olen jo pidemmän aikaa ajatellut kirjoittaa Vuoden optikko –valinnasta. Aiemmassa kirjoituksessani I Love Me –messujen yhteydessä järjestetystä koulutuspäivistä mainitsin myös Vuoden Optikko 2014 –valinnasta. Valinta julkaistiin koulutuspäivien yhteydessä. Tällöin Vuoden optikoksi valittiin Silmäasema-ketjun kehittäjä Timo Munukka.

Vuoden optikko –valinnan tekee Suomen Optinen Toimiala ja Suomen Optometrian ammattilaiset.

Suomen Optinen Toimiala ry:n toimitusjohtaja Panu Tast perusteli valintaa muun muassa seuraavasti.

Timo Munukka on alaa liiketoiminnan lähtökohdista tarkasteleva optikko-johtaja, joka on useaan kertaan ollut mukana tuomassa täysin uusia palvelukonsepteja optiselle alalle.

Oman muistikuvani mukaan vuoden optikko on valittu 1990-luvun puolivälistä saakka. Ihan varma en ole onko valinta tehty joka vuosi. Ainakin viimeiset vuodet kunniaosoitus on jaettu vuosittain.

Vuoden optikoksi on vuosien saatossa valittu naisia ja miehiä ympäri Suomea hyvin erilaisista liikkeistä tai työtehtävistä. Uskoisin, että kaikkia heitä yhdistää rakkaus optiseen alaan. Niin innostuneita ja innostavia he ovat olleet työstään kertoessaan.

Todella harvat ja valitut saavat tämän valinnan. Käsitykseni mukaan Vuoden optikoksi valittu henkilö on toiminut yleensä voimakkaasti mukana optisen alan järjestötoiminnassa, ollut kouluttajana tai luennoitsijana erilaisissa tilaisuuksissa tai kehittänyt optista alaa yleensä laajemminkin.

Omasta mielestäni Vuoden optikon valinta on kunnioitettava saavutus, koska saajan valitsevat toiset optisen alan ammattilaiset.

Vaikka arvostankin Vuoden optikko –valintaa nykyiselläkin tavalla, olen silti joskus miettinyt myös sitä, että tavallaan olisi mukavaa jos ”tavallinen” optikkokin voisi tulla palkituksi.

Läheskään kaikkia optikoita ei esimerkiksi nähdä koulutustehtävissä tai luennoimassa eikä kaikkea tällainen kiinnosta. Silti he voivatkin olla loistavia optikon työssään.

Moni suomalainen optikko ansaitsisikin varmasti omilta asiakkailtaan Vuoden optikko tittelin. Näiden niin sanottujen rivioptikoiden tekemiset eivät saa kuitenkaan valtakunnallista huomiota. Tämä on kuitenkin luonnollista ja tilanne on samanlainen joka alalla.

Aika pahasti myöhästyneet onnittelut vuoden 2014 vuoden optikolle Timo Munukalle!

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa