Prismalasien hankkiminen silmähermohalvauksen toteamisen jälkeen?

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Osiossa vastaan lukijoiden lähettämiin näkemiseen liittyviin kysymyksiin.

Nimimerkki Tiinuski kysyi 26.2.2014

Minulla todettiin silmähermohalvaus ja neuro-oftamologi suositteli minulle prismalaseja kaksoiskuvien takia.

Kenen puoleen minun pitäisi kääntyä asiassa? Voinko marssia optikolle suoraan vai pitääkö minun tilata tietynlaiselle silmälääkärille aika?

Piilolinssioptikon vastaus

Hei Tiinuski!

Neuro-oftalmologi taitaa olla vähän harvinaisempi ammatti Suomessa. Käsittääkseni kyseessä on silmälääkäri, jolla on lisäkoulutus neuro-oftalmologiaan.

Käsitin kertomasi perusteella, että et saanut neuro-oftalmologilta silmälasireseptiä, jossa olisi tiedot siitä minkälaiset prismalasit tarvitsisit.

Kävitkö neuro-oftalmologilla sairaalassa vai yksityisellä lääkäriasemalla? Yleensä sairaalassa ei kirjoiteta silmälasireseptiä, vaan se on haettava optikolta tai yksityiseltä silmälääkäriltä.

Optikko voi määrätä sinulle prismalasit ainoastaan silloin jos olet saanut neuro-oftalmologilta kirjallisen luvan sille että optikko voi määrittää sinulle lasit.

Tämä sen takia, koska kun henkilöllä on todettu silmäsairaus tai muu näkemiseen vaikuttava sairaus, ei optikko saa määrittää lain mukaan itsenäisesti silmälaseja ilman lääkärin antamaa lupaa.

Käytännössä sinun on siis varattava vielä aika silmälääkärille tai sitten pyydettävä neuro-oftalmologilta lupa siihen, että optikko voi määrittää sinulle lasit.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia blogissani

Kysyttävää optikolta? Jätä oma kysymyksesi  tai katso kaikki kysymykset ja vastaukset Optikolta kysyttyä -osiosta.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa

Kysymykset, vastaukset ja kommentit

  1. Linssit omiin kehyksiin says

    Siirsin kysymyksen ja vastauksen paremmin aiheeseen sopivan kirjoituksen Silmälasit tai kehykset netistä – mitä riskejä tilaamiseen liittyy? yhteyteen.

    – Piilolinssioptikko