Kaukolasit vai moniteholasit?

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Nimimerkki Ekatlasit kysyi 4.3.2016

Hei,

Käväisin kutsusta optikolla ja tutkimukset kertoivat kaukoalueella olevan korjauksen tarvetta sekä pieni virhe myös lähietäisyydelle.

Näillä arvoilla kumpi olisi parempi sinun mielestä kaukolasit vai monitehot, kuitenkin näen lukea ihan normaalisti.

Kaukonäköä testattiin vahvuuksilla testilaseilla ja parani huomattavasti toki lukeminen lähellekkin selkeytyi.

  • OD -0,25 -0,25 5 +1,25
  • OS -0,25 -0,50 5 +1,25

Kiitos jo etukäteen, hyvät nettisivut sinulla. Paljon aiheesta tietämättömälle.

Piilolinssioptikon vastaus

Hei!

Mukava kuulla, että sivustamme on ollut hyötyä!

Kertomiesi arvojen perusteella sinulla on kaukonäön puolella molemmissa silmissä pienin mahdollinen likinäköisyys ja pieni hajataitteisuuden korjaus. Näet ilman lasejakin todennäköisesti kauas varsin hyvin. Mahdollinen lasikorjaus parantaisi näkemistä kauas niin hyvälle tasolle kuin sinulle on mahdollista saavuttaa.

Lisäksi määrityksessä on add eli lukulisäys, joka on +1,25.

Tämä arvo on sen verran korkea, että uskoisin sinun huomaavan ainakin pidempiaikaisessa lähityöskentelyssä sen, että näet laseilla lähelle tarkemmin kuin ilman laseja.

Onko sinulla ollut jotakin ongelmaa näkemisen suhteen? Entä onko sinulla ollut päänsärkyä, silmien väsymistä tai muuta vastaavaa?

Sitten varsinaiseen kysymykseesi eli monitehot vai kaukolasit.

Kaukolasit toisivat sinulle tosiaan jonkin verran lisätarkkuutta. Se tarvitsetko kaukolasit, riippuu oikeastaan hyvin pitkälti siitä miten koet näkeväsi kauas ilman laseja. Tässä kannattaa kuitenkin huomioida, että näkisit lähelle paremmin ilman laseja kuin kaukolasien kanssa.

Monitehoilla näkisit puolestaan mahdollisimman tarkasti kauas ja lähelle, jos hankit yhdet lasit.

Pelkästään arvojesi perusteella tietämättä tarkemmin oireitasi lukulasit kuulostavat laseilta, joita eniten tarvitsit. Nämä eivät kuitenkaan luonnollisesti korjaa kaukonäköä, etkä myöskään näe niillä kauas. Lukulisäyksesi viittaa siihen, että laseilla sinun pitäisi nähdä paremmin kuin ilman lasikorjausta. Toisaalta taas sanoit näkeväsi lähelle hyvin.

Pahoittelen vähän ympäripyöreää vastausta. Näin netin kautta on kuitenkin hankala vastata mitään varmaa kun en pääse haastattelemaan sinua ja tutkimaan näköäsi.

Toki voit optikkoliikkeessä pyytää, että optikko näyttäisi vielä toisenkin kerran koekehyksen avulla miten näkisit eri vaihtoehtojen kanssa eri etäisyyksille.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia blogissani

Kysyttävää optikolta? Tässä osiossa vastaan lukijoiden lähettämiin näkemiseen liittyviin kysymyksiin. Jätä oma kysymyksesi tai katso kaikki kysymykset ja vastaukset Optikolta kysyttyä -osiosta.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa