Lasit lähityöskentelyyn ja television katseluun?

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Nimimerkki Mitkä tehot kysyi 9.8.2015

Olen 60 v nainen. Hankin ensimmäiset monitehot n. 5 v sitten. Jouduin luopumaan niistä koska sai niistä päänsärkyä, silmien kipeytymistä jne.

Laseja tarvitsen lähityöskentelyyn, netti,käsityöt TV:n katselu. Muuten en laseja tarvitse. Viime silmälääkärikäynnin jälkeen minulle annetiin taas moniteholasi-resepti. Näössä ei ollut tapahtunut muutoksia.

Sopisiko minulle paremmin lasit jotka sopisivat pelkästään tuohon lähityöskentelyyn ja TV:n katseluun? Onko sellaisia?

Piilolinssioptikon vastaus

Hei!

Silloin kun aikuisnäköinen henkilö haluaa nähdä tarkasti lähelle ja television katseluetäisyydelle, tarvitaan moniteholasit tai kaksiteholasit. Television katseluetäisyys on yleensä muutamia metrejä. Tälle etäisyydelle lukulasilla ei valitettavasti enää näe. Televisiolle näkemiseen tarvitaan kaukovoimakkuutta eli käytännössä moniteholasit.

Toki silloin kun televisioetäisyydelle näkee ilman laseja terävästi, mutta esimerkiksi television ääressä halutaan tehdä samalla käsitöitä tai lukea, vaihtoehtona voi olla matalassa kehyksessä olevat lukulasit. Tällöin lähelle katsotaan linssin läpi ja kauas lasien yli. Tämä ratkaisu ei kuitenkaan toimi silloin kun television etäisyydelle ei näe ilman laseja tarkasti.

Osalle asiakkaista moniteholaseihin tottuminen voi viedä aikaa, mutta todella harva ei pysty niitä käyttämään. Monitehojen ei siis pitäisi aiheuttaa päänsärkyä tai silmien kipeytymistä laseihin tottumisen jälkeen.

Osaatko sanoa minkä tasoisella optiikalla varustetut moniteholasit sinulla oli käytössä aikaisemmin? Jos et muista linssin nimeä, niin jo hintaluokka kertoo aika paljon.

Mielestäni sinun kannattaa joka tapauksessa jutella tästä linssiasiasta vielä optikon kanssa ennen kun teet päätöstä lasien hankinnasta.

Mikäli monitehot ovat poissuljettu vaihtoehto, jää ainoaksi vaihtoehdoksi oikeastaan erilliset lähilasit lähityöskentelyyn ja kaukolasit television katseluun. Tämän monet kokevat kuitenkin hankalaksi ratkaisuksi.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia blogissani

Kysyttävää optikolta? Tässä osiossa vastaan lukijoiden lähettämiin näkemiseen liittyviin kysymyksiin. Jätä oma kysymyksesi tai katso kaikki kysymykset ja vastaukset Optikolta kysyttyä -osiosta.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa