Voimakkuuden tarve vain toisessa silmässä

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Kaikilla ihmisillä ei ole taittovirhettä eli voimakkuuden tarvetta molemmissa silmissä. Sinällään tässä ei ole mitään ihmeellistä. Osa asiakkaista saattaa kuitenkin ihmetellä tilannetta sen tullessa vastaan.

Tässä kirjoituksessa olen kertonut miten toimitaan silmälasien tai piilolinssien kanssa silloin kun ainoastaan toisessa silmässä tarvitaan voimakkuutta.

Silmälaseihin toisen silmän kohdalle 0-voimakkuudella oleva linssi

Luonnollisesti silmälaseihin laitetaan linssi molempiin linssiaukkoihin, vaikka vain toisessa tarvittaisiinkin voimakkuutta. Lasit näyttäisivät nimittäin aika oudoilta, jos toisella puolella linssin tilalla olisi tyhjä aukko.

Tällöin kyseessä on nollavoimakkuudella oleva linssi, joka on valmistettu samanlaisesta materiaalista kuin voimakkuudella oleva linssi.

Lisäksi linsseihin laitetaan myös samanlaiset pinnoitteet. Näin toinen linssi ei esimerkiksi heijastele eri tavalla.

Molempien silmien linssit ovat siis ihan samanlaisia, eikä toinen linssi ole mitään “ikkunalasia”, kuten osa asiakkaista kuvittelee linssin olevan.

Luonnollisesti mikäli näöntarkastuksessa on todettu pienikin taittovirhe toisessakin silmässä, korjataan se samalla. Näin molempiin silmiin saadaan mahdollisimman tarkka näkö.

Piilolinssi vain toiseen silmään

Jos henkilö käyttää piilolinssejä, laitetaan piilolinssi vain korjauksen tarpeessa olevaan silmään.

Tämä on piilolinsseissä mahdollista, koska kukaan ei näe onko sinulla piilolinssit silmässä vai ei.

Värilliset piilolinssit tai crazy-linssit ovat toki asia erikseen. Mikäli piilolinsseillä on tarkoitus muuttaa silmän omaa väriä, laitetaan linssit luonnollisesti molempiin silmiin vaikka vain toisessa silmässä olisi korjauksen tarvetta.

Yleensä molemmista silmistä löytyy aina pieni taittovirhe

Kaiken kaikkiaan on kuitenkin varsin harvinaista, että silmä on emmetrooppi, eli ei vaadi minkäänlaista korjausta. Yleensä näöntarkastuksessa löydetään jonkinlainen taittovirhe aina molemmista silmistä.

Kirjoitus on julkaistu 4.9.2011 ja päivitetty 25.5.2014.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa