Kalleimmat ja halvimmat myymäni silmälasit

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Lapseni kysyivät minkä hintaiset ovat olleet kalleimmat myymäni silmälasit. Tästä sain ajatuksen kirjoittaa aiheesta oman kirjoituksen. Samalla aloin myös miettimään mitkä ovat halvimmat myymäni silmälasit.

En ole pitänyt asiasta mitään varsinaista kirjanpitoa, mutta toki mieleen on jäänyt muutamia tapauksia.

Kalleimmat myymäni silmälasit

Kalleimmat myymäni silmälasit ovat maksaneet noin 2 000 euroa. Kyseessä oli muistaakseni tummuvat moniteholinssit 1,67 ohennuskertoimella. Lisäksi asiakas valitsi kehykseksi noin 600 euron hintaisen vaihtoehdon.

Kun asiakas hankkii samalla kerralla useammat silmälasit, nousee kerralla käytettävä rahasumma luonnollisesti aika isoksi.

Erään asiakkaan muistan hankkineen kerralla viidet silmälasit.

Asiakkaalle valmistettiin monitehot kirkkaina ja aurinkolaseina, päätelasit sekä kahdet lukulasit.

En muista ihan tarkalleen minkä verran laseille jäi hintaa. Muistelen monitehojen maksaneen 1000 euroa, päätelasien 500 euroa ja lukulasien 100 euroa kappale. Lisäksi aurinkolasit tulivat kaupan päälle.

Näin paketille tuli hintaa yhteensä noin 1700 euroa.

Kahdet lukulasit asiakas hankki, koska hän luki paljon vuoteessa. Lisäksi hän harrasti askarteluhommaa, jossa piti nähdä todella pieniä yksityiskohtia. Toiset lukulasit tulivat pysyvästi yöpöydälle ja toiset lukulasit harrastetavaroiden mukaan, jotta ne olivat aina varmasti mukana harrastuksessa.

Sinällään viisien lasien hinta oli varsin kohtuullinen, kun sitä verrataan euromääräisesti isoimpaan kauppaani yksittäisistä silmälaseista.

Oikeasti kalliit silmälasit

Omat “huippukauppani” jäävät kuitenkin kauaksi siitä mitä oikeasti arvokkaat lasit voivat maksaa. Pelkästään jo kehys voi maksaa useita tuhansia euroja. Lisäksi linssien hinta tulee vielä tämän hinnan päälle.

Ainakin oman kokemukseni mukaan linssien hinta pysyy kuitenkin yleensä alle 2 000 eurossa, vaikka linssiksi valittaisiin paras mahdollinen huippulinssi. Joka tapauksessa, kun kehyksiin käytetään tuhansia euroja, yleensä myöskään linssien hinta ei ole kynnyskysymys.

Kehyksistä esimerkiksi Cartier on merkki, jonka kullattu ja timantein koristeltu kehys voi maksaa useamman tuhat euroa.

500-800 euroa maksavia kehyksiä löytyy monelta valmistajalta. Esimerkiksi suomalaisen Kraa Kraan käsityönä tehdyt kehykset maksavat noin 450-600 euroa. Näistä olen aiemmin kirjoittanut oman kirjoituksen: KraaKraan puiset silmälasikehykset.

Halvimmat myymäni silmälasit

Vastaavasti halvimmat lasit, jotka olen myynyt, ovat maksaneet noin 30 euroa.

Aika usein liikkeeseen tulee asiakas, joka kysyy kuinka paljon teidän halvimmat lasit maksavat. Läheskään kaikki tämmöiset asiakkaat eivät kuitenkaan lopulta etsi edullisinta vaihtoehtoa, vaan ehkä he yrittävät tällä kartoittaa liikkeen hintatasoa.

Edullisimmat yksiteholasit ovat yleensä 20-30 euron hintaisia ja monitehot 70-90 euron luokkaa. Tällä hinnalla saatavien lasien kehys on valittavissa yleensä hyvin rajatusta mallistosta.

Halpojen lasien linssit ovat niin sanotut peruslinssit, eli niissä ei ole ohennuksia eikä pinnoitteita. Kyseessä on siis peruslasit ja luonnollisesti sitten kaikki lisäominaisuudet tuovat lisää hintaa.

Taloudellinen tilanne ja silmälasien hinta

Sinällään sillä minkälainen asiakkaan taloudellinen tilanne on, ei ole aina suoraa suhdetta siihen paljonko hän käyttää laseihin rahaa.

Henkilö, jolla on rahasta tiukkaa, saattaa kuitenkin arvostaa tarkkaa näkemistä sekä hyviä silmälaseja niin paljon, että hän käyttää laseihin merkittävän summan rahaa.

Vastaavasti henkilö, jolla ei ole pulaa rahasta, voi tyytyä laseihin jotka maksavat muutamia kymppejä.

Asiakas voi olla tyytyväinen hinnasta riippumatta

Jos yllä mainittujen kalleimpien ja halvimpien lasien hintoja vertaa, on hintaero luonnollisesti aika huima. Molemmat asiakkaat olivat kuitenkin tyytyväisiä ostokseensa.  30 euron arvoisen lasien ostajalle riitti peruskehys sekä peruslinssit täyttämään tarpeet, joita hänellä oli näkemisen suhteen.

Vastaavasti 2 000 euron arvoisten lasien ostaja tiesi saavansa lasit halvemmallakin, mutta hän rakastui yksilöllisen kehykseen. Lisäksi hän halusi parhaalla mahdollisella optiikassa olevat linssit. Tässä tapauksessa asiakkaalla ei ollut myöskään pulaa rahasta.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa