Silmälasien käytön yleisyys Suomessa

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Todella moni suomalainen käyttää silmälaseja. Taloustutkimuksen tutkimuksen perusteella kaikista yli 15-vuotiaista suomalaisista silmälaseja käyttää noin 69 prosenttia väestöstä.

Yli 3,5 miljoonaa suomalaista käyttää siis laseja ainakin joissakin tilanteissa, toiset jatkuvasti ja toiset vaikka vain lukiessa. Lasien käytön yleisyyttä selittää Suomen ikärakenne, jossa vanhemmat ikäluokat ovat suurempia kuin nuoremmat.

Lasien käytön yleisyys vaihtelee luonnollisesti ikäryhmittäin. Iäkkäämpiin ryhmiin mennessä lasien käytön yleisyys kasvaa niin, että ikäryhmissä 50-69-vuotta lasit ovat käytössä lähes jokaisella. Tutkimuksen mukaan vain yksi prosentti kyseisestä ryhmästä ei käytä silmälaseja.

Ikäryhmässä 20-50-vuotta lasit on käytössä vajaalla puolella.

Vastaavasti tutkimuksen nuorimmassa ryhmässä, eli 15-19-vuotiaissa laseja käyttää reilu neljännes eli 27 prosenttia.

[ad#piilarit]

Naiset ovat aktiivisempia lasien käyttäjiä kuin miehet

Lähes 3/4 naisista käyttää silmälaseja.

Todella mielenkiintoinen yksityiskohta mielestäni on se, että nuorten, eli 15-19-vuotiaiden ryhmässä lasit ovat huomattavasti yleisempiä tytöillä kuin pojilla. Tytöistä lasit ovat 36 prosentilla ja pojista 19 prosentilla. Tämä pistää miettimään voisiko ero selittyä tyttöjen aikaisemmalla kehityksellä vai millä?

Tutkimuksen tulosten perusteella voi kyllä sanoa, että me suomalaiset olemme todellista silmälasikansaa.

Kirjoituksen tiedot on saatu Optitieto Oy:n Optinen ala Suomessa -julkaisusta ja Optisen alan tiedotuskeskuksen sivuilta.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa